Briceag – Pumnal: Ultimul simpatizeaza Briceagul, dar relatiile raman superficiale.

Briceag – Cutit: nu au nimic in comun si nici respect unul pentru altul.

Briceag – Pumnal Arab: nu sta la discutii cu Briceagul si e foarte periculos pentru acesta, fatal chiar.

Briceag – Ghioaga de Fier: incompatibilitate totala, nimic de impartit; Briceagul trebuie sa fuga din calea Ghioagei de Fier, care, desi cinstita in felul ei, il poate pune in mare pericol.

Briceag – Ghioaga Taraneasca: aceasta ghioga este marinimoasa si de aceea poate ajuta Briceagul.

Briceag – Toporisca: Toporisca tolereaza Briceagul (nu insa pentru firea lui, pe care dealtfel nu o pricepe) si aceasta se poate baza uneori pe ajutorul ei. Inclinatiile sale poetice vor transforma adeseori Briceagul in Toporisca.

Briceag – Lant: Lantul se teme de Briceag si, in acelasi timp, are un dispret profund pentru el. Acesta isi activeaza la maximum spiritul nesuferit si insuportabil pentru a irita arma superioara lui. Incompatibilitatea dintre ei se conserva chiar si atunci cand – extrem de rar – Briceagul ajunge Lant pe cale financiara.

Briceag – Sabie: Sabia ignora total Briceagul.

Briceag – Lance: Lancea va avea pentru Briceag un sentiment amestecat de simpatie si usor dispret.

Briceag – Prastie: Prastia e aliatul cel mai de nadejde al Briceagului. Au in comun un sentiment de ratare mai mult sau mai putin accentuat si, uneori, inclinatii pentru activitati creatoare – ceea ce ii va uni si mai mult in solidaritatea

lor. Briceag – Arc: Arcul nu e asa de deschis si de favorabil. Briceagului ca Prastia, avand cel putin in momentele initiale de contact, o usoara neincredere cu privire la acesta. Daca este insa convins ca Briceagul merita sa fie ajutat, o va face mai eficient decat Prastia. Prastia si Arcul isi pot inlocui pietrele si respectiv sagetile cu un cutit.

Lasă un răspuns